OPPS architettura 

is an architectural office based in  Firenze, Italy.

The apartment has been recently renovated with characteristics that enhance its brightness through the neutrality of the finishes. The aim of the project is characterize the perception of the rooms with a custom-made furniture defining three distinct areas in the living room. At the same time the architecture show an intelligible whole inside original space with a large background curtain that changes the atmosphere of the domestic landscape. The entrance is a dark apparatus in order to enhance the main bright space.

Lorenzetti 

Arezzo, Italy - 2019

 

Pugliola

Arezzo, Italy - 2018 

The existing showed a recently completion home. To satisfy the needs of new owners, has been made a complete interiors review by resctricting the demolitions. The storytelling of the spaces seeks continuity through the constant mixture of furniture, finishes and details. The project focused on implementing the Tuscan character of the surrounding countryside through contemporary features.

 

Pescioni

Arezzo, Italy - 2018

The project is located within the historic city of Arezzo. The arrangement of an apartment on two levels tries to adapt the existing, the result of continuous changes, to the new housing needs. The unique features of the current situation are the imperfections, the small and continuous changes of altitude that represent both an obstacle to be curbed and an occasion to connote the dynamics of the house. This natural raumplan generated by the overwrites of the time already manifests itself from the entrance, which despite being on the second floor introduces four steps towards the entrance hallway. Here
the main distrubution zone winds, at the center of which the staircase is positioned. The stair takes on the value of an element around which the project is generated: it is realized by recovering in part the existing one, without modifications of floors, with the introduction of materials and details that have the 
but decisive presence. The original system is handled as a template, matrix and measurement of the new layout. This design process does not have a real economic saving, but rather the intention to adjust the current artefact, actually building a new one, capable of maintaining the sign that preceded it.

 
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

all rights reserved © 2020 

by radioarchitettura